Domowe wyżywienie dla rodzin z dziećmi w Willi Hamernik w Tyliczu koło Krynicy-Zdrój

W naszym ośrodku podajemy tradycyjne, domowe wyżywienie.

Śniadanie jest w formie bufetu.

W naszym menu: pieczywo białe i razowe, wędliny, masło, sery, ogórki, pomidory, twarożek ze śmietaną, jaja, dżem, mleko, płatki śniadaniowe, kakao, kawa rozpuszczalna, herbaty owocowe i ziołowe. Poza tymi stałymi produktami przygotowujemy sałatki warzywne, codzinnie też danie na gorąco t.j. jajecznica, kiełbaski, parówki, racuchy z jabłkiem.  Na naszym stole dla smakoszy domowej marynaty: papryka, ogóki kiszone lub konserwowe oraz rydze.

Regionalnalne wyroby reprezentują: miód, oscypek, kiełbasa wiejska, pasztety, boczek, salceson oraz smalec z cebulką. Często też nasz stół wzbogacają warzywa z ogródka: sałata, szczypior, cebula, rzodkiewka, cukinia...

   

 

Obiadokolacja jest serwowana.

Zupy gotujemy na wywarze mięsno - jarzynowym: rosół z makaronem, ogórkowa z ryżem, neapolitanka, barszcz czerwony, pomidorowa, żórek z jajkiem na twardo i białą kiełbasą, grochowa z grzankami, bulion z kaszą manną, pieczarkowa, grzybowa, krupnik, kapuśniak oraz sezonowe: kalafiorowa, brokułowa, jarzynowa, krem z cukini...  

   

 

 

Zestawy obiadowe.

Serwujemy: pieczone udka z ziemniakami i surówką, pierogi ruskie lub z owocami sezonowymi, kotlety mielone, ryż z marchewką z faszerowaną piersią z kurczaka (gotowaną na parze w piecu konwekcyjno - parowym) z sosem śmietanowym, kotlety schabowe z ziemniakami i gotowaną kapustą kiszoną, kluski śląskie z gulaszem i ogórkiem kiszonym, pulpety z kaszą jęczmienną oraz buraczkami i cukinią własnej receptury, ryba (mintaj, morszczuk, dorsz smażona w piecu) z surówką z kiszonej kapusty, karczek wieprzowy z  jarzyną gotowaną na parze, bitki z jarzyna w sosie własnym... To 

  

 

 

Zaletą naszej kuchni są:

  • domowe wypieki: ciasta, ciasteczka, drożdżówki i rogaliki,
  • desery z sezonowymi owocami: truskawkami, malinami, borówkami, wiśniami, śliwkami.

   

 

Pory wydawania posiłków:

  • śniadanie:            8.30 - 9.30

  • obiadokolacja       15.30- 16.30

W dniu przyjazdu obiadokolacja w godz. 16.00-18.00.

W sezonie wysokim (sylwester, ferie, wakacje)  w cenie PAKIETÓW TYGODNIOWYCH wliczone są: śniadania w formie bufetu i obiadokolacje. 

 

Korzystając z tej strony, musisz zaakceptować korzystanie z plików cookie do analizy, dostosowanych treści i reklam.  AKCEPTUJ