Weekend Boże Ciało
w Tyliczu k/Krynicy-Zdrój
Promocja!
Zapraszamy na wypoczynek w Willi Hamernik.
Weekend Boże Ciało 18- 22.06. 2025
Doba z wyżywieniem HB od 170 zł. od osoby, dzieci do 8 lat 0d 155 zł.
Ceny uzależnione są od terminu, liczby osób i rodzaju pokoju.
W PAKIECIE HB:
- pokoje o podwyższonym standardzie, wyposażone w: czajnik bezprzewodowy, filiżanki, lodówkę hotelową; telewizor LED, mydło i suszarkę do włosów,
- śniadania serwowane: poza stałymi produktami t.j. pieczywo, nabiał, wędliny, dżem, płatki, mleko, urozmaicone domowymi sałatkami, marynatami i daniem na ciepło: jajecznica, kiełbaski, parówki, racuchy z jabłkiem...
- obiadokolacje serwowane: zupa, drugie danie, kompot.
Ponadto do dyspozycji Gości Willi Hamernik są:
- certyfikowany plac zabaw dla najmłodszych, a w nim zjazd na linie "tyrolka" i trampolina,
- sala rekreacyjna z miejscem do wspólnych spotkań, TV, kącikiem zabaw dla najmłodszych oraz mini strefą fitness,
- duży ogród z huśtawką rodzinną i drewnianymi meblami ogrodowymi,
- zadaszona altana z grillem,
- ręczniki na życzenie (odpłatnie),
- możliwość wypożyczenia łóżeczka turystycznego z pościelą (odpłatnie), wanienki dziecięcej,
- dostęp do bezpłatnej sieci WiFi (światłowód),
- bezpłatny informator o atrakcjach Tylicza, Krynicy - Zdrój i okolic,
- rabaty na dodatkowe atrakcje m.in. park linowy w Krynicy, spływ pontonowy po rzece Poprad (dojazd własny),
- możliwość przedłużenia pobytu.
Pobyt z wyżywieniem HB rozpoczyna się obiadokolacją w dniu przyjazdu, a kończy śniadaniem w dniu wyjazdu.
Zasmakuj regionalnych specjałów w agroturystyce w Tyliczu
Tylicz to miejsce z historią. Już w latach 70. i 80. gościli tu liczni turyści, harcerze i miłośnicy Beskidu Sądeckiego. Jako jedyna z nielicznych w miejscowości Tylicz funkcjonowała wtedy stołówka, która słynęła z przepysznych domowych posiłków i dań obiadowych, przygotowywanych zgodnie z recepturami kuchni staropolskiej. Oczywiście, nadal możecie spróbować serwowanych przez nas pyszności. Dla gości naszej willi przygotowujemy śniadania w formie bufetu i obiadokolacje, bazując na regionalnych produktach, własnych upraw, swojskich jajach, mleku i nabiale od Pani Grażyny z pobliskiej Muszynki, a do dań mącznych t.j. pierogi, naleśniki oraz pieczenia ciast, chleba i drożdżówek, wykorzystujemy świeżą mąkę prosto z Młyna w Starym Sączu.
Także mięso i wyroby wędliniarskie pozyskujemy od lokalnych, małych przetwórców, aby były wolne od zbędnych konserwantów. W sezonie owocowo-warzywnym robimy kompoty, kisimy ogórki i kapustę, buraki, przyrządzamy własne marynaty oraz smalec domowy na szwedzki stół. Dzięki temu naszym gościom w agroturystyce w Tyliczu serwujemy jakościowy, wolny od konserwantów pyszny produkt. To, co przygotujemy na deser zależy od sezonu - ciasta i inne słodkości podajemy zawsze z owocami, w które aktualnie obrodziła natura. Na śniadanie w obiekcie możesz u nas zjeść pieczywo, nabiał, dżem, wędliny, płatki z mlekiem, czy też domowe sałatki i dania na ciepło: jajecznicę, naleśniki, parówki oraz racuchy z jabłkiem. Również fani marynaty znajdą coś dla siebie. Podajemy paprykę oraz ogórki konserwowe i kiszone. Dodatkowo śniadanie urozmaicają warzywa z ogródka znajdującego się przy domku.